Game-Changing Hondenmobiliteitssupplement gelanceerd met steun van dierenartsen van Cornell University in de VS

Een selectie van CBD-producten voor huisdieren van ElleVet

Portland, ME, 11 oktober 2017 – ElleVet Sciences kondigde de lancering aan van “ElleVet Mobility,” een supplement gemaakt van een eigen hennepoliemengsel dat is ontworpen om de gewrichtsfunctie en mobiliteit bij oudere honden te ondersteunen. Het supplement wordt geleverd in een zachte kauwvorm met toegevoegde glucosamine en chondroïtine, en is beschikbaar in twee varianten voor honden van meer en minder dan 25 kg. De licht verteerbare producten werden pas in productie genomen voor verkoop via dierenartspraktijken en online nadat deze grondig waren getest in één van de beste diergeneeskundige universiteiten van de VS.

ElleVet werkte samen met het Cornell University College of Veterinary Medicine om de eerste farmacokinetische en klinische studie uit te voeren naar het gebruik van cannabinoïden bij honden met pijn in meerdere gewrichten, met behulp van ElleVet’s eigen hennepoliemengsel. ElleVet was de eerste die een PK-studie uitvoerde en het effect van cannabinoïden op honden met gewrichtspijn testte. De resultaten waren overwelgidend positief. De betrokken dierenartsen noemden het product van ElleVet “…een game-changer die de toekomst van de diergeneeskunde zou kunnen veranderen”. Dat gevoel van collega-professionals werd herhaald door de hondeneigenaren wiens huisdieren het product in de studie gebruikten.

Het team van ElleVet Sciences deelt enkele van de opmerkingen die ze hebben gehoord van de mensen wiens huisdieren genieten van een verbeterde en actievere levensstijl waarvoor ElleVet Mobility is ontworpen. “Mijn hond is al vier jaar de trap niet meer opgelopen”, zo omschreef een eigenaar de verandering in het gedrag van zijn huisdier. Een andere hondeneigenaar sloot zich daarbij aan en zei: “Mijn hond is weer betrokken bij het gezin en speelt weer, dingen waarvan we dachten dat ze gestopt waren vanwege de leeftijd.” De impact van deze praktijkverslagen in combinatie met het succes van de Cornell-studie heeft ElleVet Science gestimuleerd om de empirische normen die zij hebben vastgesteld voor de producten die zij produceren, te blijven handhaven.

“ElleVet Behavioral” zit al in de pijplijn en zal binnenkort worden gelanceerd ter ondersteuning van honden met verlatingsproblemen, nerveuze gewoonten en destructief gedrag. De ontwikkeling ervan volgt hetzelfde pad van wetenschappelijk onderzoek dat zulke positieve resultaten opleverde voor ElleVet Mobility. De eigenaars van ElleVet worden elke dag geïnspireerd door het succes en de wetenschap achter hun productprestaties, de vreugde en het welzijn die ze aan huisdieren en huisdiereigenaren brengen, en hun passie voor dieren.

OVER ELLEVET SCIENCES

Opgericht in 2016 in Portland, Maine, in de Verenigde Staten biedt ElleVet Sciences ondersteuning voor hondeneigenaren met soft-chew supplementen gemaakt van haar eigen hennepolie mengsels. Dat kenmerkende actieve ingrediënt was het onderwerp van de eerste farmacokinetische en klinische studie over het gebruik van cannabinoïden bij honden met gewrichtspijn. De enthousiaste goedkeuring van de dierenartsen die deze studie uitvoerden aan het Cornell University College of Veterinary Medicine vertegenwoordigt de nieuwe wetenschappelijke standaard voor deze klasse van producten die ElleVet Sciences belooft te handhaven. Lees meer en koop producten op ellevetsciences.nl.

The ElleVet Team | +31 (0) 238 080 304 | [email protected]

×

Selecteer een Afleverpunt