Wat zijn terpenen en waarom zijn ze belangrijk? 

cbd olie voor huisdieren

Als huisdiereigenaren willen we begrijpen welke producten we aan onze huisdieren geven en hoe ze onze huisdieren kunnen helpen. CBD-producten zoals oliën, kauwsnacks en zachte capsules zijn geweldig nuttig voor veel huisdieren, maar de terminologie en bestanddelen van deze producten kunnen verwarrend zijn. Wat betekent volledig spectrum? Wat betekent isolaat? Wat is beter? Laten we beginnen met terpenen. Veel mensen zijn bekend met de term, maar begrijpen niet welke rol ze spelen en waarom ze zo belangrijk zijn. 

Terpenen komen voor in veel verschillende planten, zoals lavendel, sinaasappelschillen en dennen, en deze terpenen produceren de kenmerkende geuren die bij deze planten horen. Deze geuren zijn gunstig voor de planten om schade door dieren te bestrijden of potentiële infectieuze ziekteverwekkers te bestrijden. We kunnen deze terpenen isoleren om de geuren te creëren die we in veel verschillende producten gebruiken, maar ze zijn ook aanwezig in sommige CBD-producten en hebben voordelige eigenschappen. Terpenen komen van nature voor in de hennepplant en kunnen met het juiste extractieproces deel uitmaken van het eindproduct. Als zowel terpenen als cannabinoïden in een CBD-product aanwezig zijn, werken ze samen om het totale effect van het product te versterken. 

In hennep komen veel verschillende soorten terpenen voor, en enkele van de bekendste terpenen zijn: 

  • Myrceen 
  • Alfa-pineen 
  • Humuleen 
  • Linalool 
  • Limonene 
  • Bèta-caryophylleen 

Myrceen komt veel voor in hennepplanten, maar zit ook in veel dagelijkse voedingsmiddelen, zoals mango, tijm, basilicum en citroengras. Onderzoeken hebben aangetoond dat myrceen kalmerend en ontspannend werkt en helpt bij situatiegebonden ongemakken, wat het tot een waardevol onderdeel van een CBD-product maakt. Voor huisdieren met slaapproblemen kan myrceen zeer gunstig zijn! 

Zoals de naam al zegt, komt alfa-pineen het meest voor in dennen en is het ook het meest voorkomende terpeen in de natuur. Het wordt vaak gebruikt om de gezondheid van de luchtwegen, een gezonde ontstekingsreactie (of, preciezer gezegd, het verminderen van normale ontstekingsroutes) en het geheugen op te bouwen. 

Humuleen komt naast hennep ook voor in kruidnagel, basilicum en hop en heeft een aantrekkelijk houtachtig aroma. Het interessante aan humuleen is dat wordt aangenomen dat het de eetlust onderdrukt, situatiegebonden ongemakken aanpakt en normale ontstekingsroutes vermindert. Er wordt ook verondersteld dat het de celgezondheid ondersteunt. 

Linalool, dat voorkomt in specerijen, planten zoals lavendel en sommige paddenstoelen, is een ander interessant en veelzijdig terpeen. Het is zeer aromatisch en wordt gebruikt in veel hygiëneproducten en als insectenwerend middel! Het werkt ook als stemmingsverbeteraar en bevordert ontspanning. 

Limonene komt voornamelijk voor in citrusvruchtenschillen en is ook een van de meest voorkomende terpenen in hennep. Het wordt vanwege zijn populariteit als geur gebruikt in veel schoonmaak- en cosmeticaproducten. In hennep wordt verondersteld dat limoneen situatiegebonden stress vermindert en de stemming verbetert. 

Bèta-caryophylleen herken je aan zijn kruidige geur. Het zit in kruidnagels en kaneel, evenals in zwarte peper. Dit is een interessant terpeen, omdat wordt aangenomen dat het een gezonde ontstekingsreactie ondersteunt en situatiegebonden stress vermindert. 

Naast hun geur hebben terpenen immense voordelen, en we beginnen net de belangrijke rol te begrijpen die ze spelen in hennep producten. We weten echter dat ze een essentieel onderdeel zijn van een goed product. Veel pure CBD- of isolaatproducten bevatten geen terpenen of hebben een zeer lage terpeeninhoud. Niettemin bevatten de CBD+CBDA-producten van ElleVet een rijke terpeeninhoud samen met een volledig scala aan cannabinoïden. Het is duidelijk dat terpenen op zichzelf extreem waardevol zijn, maar wanneer ze worden gecombineerd met cannabinoïden in een volledig spectrum product, wordt het totale effect versterkt door het entourage-effect. Kortom, de som van de delen werkt beter dan de factoren afzonderlijk. Veel huisdieren hebben meer dan één probleem, waarbij situatiegebonden stress en occasioneel ongemak vaak samen voorkomen. Daarom kan een volledig spectrum product uw huisdier maximale verlichting bieden en hun algehele welzijn bevorderen. De producten van ElleVet zijn geformuleerd om ervoor te zorgen dat uw huisdier gelukkig en gezond blijft. 

Raadpleeg uw dierenarts of het ElleVet-team als u vragen heeft over hoe de producten van ElleVet uw huisdier ten goede kunnen komen! 

×

Selecteer een Afleverpunt