Cornell University College of Veterinary Medicine: Eerste farmacokinetische studie naar cannabinoïden voor honden

hond

ElleVet Sciences publiceert het eerste wetenschappelijk onderbouwde cannabinoïdesupplement voor honden.

Professor Joseph Wakshlag van het Cornell University’s College of Veterinary Medicine presenteert morgen op de Veterinary Meeting & Expo (VMX) de bevindingen van de eerste farmacokinetische en klinische studie over het gebruik van cannabinoïden voor de behandeling van honden met gewrichtspijn. Cornell werkte samen met ElleVet Sciences om deze dubbelblinde, placebogecontroleerde studie uit te voeren. Een belangrijk element van de studie was om te begrijpen hoe het product wordt gemetaboliseerd en om de nauwkeurigheid en de frequentie van de toedieningshoeveelheid vast te stellen.

Hoewel op hennep gebaseerde supplementen voor honden een populair alternatief worden voor farmaceutische behandelingen, heeft naar wij weten, geen enkel ander hennepproduct op de markt geïnvesteerd in farmacokinetisch onderzoek. ElleVet Sciences is, in samenwerking met de Cornell University, het eerste supplementenmerk dat het gebruik van hennepproducten voor honden wetenschappelijk test. ElleVet Sciences voert momenteel ook een farmacokinetisch onderzoek uit bij katten en ElleVet Feline olie wordt naar verwachting in het vroege voorjaar van 2018 gelanceerd. Verder staan aanvullende studies gepland, ook in samenwerking met Cornell.

Uit de Cornell-studie bleek dat honden die ElleVet’s eigen hennepoliemengsel innamen een significante verbetering vertoonden ten opzichte van honden die een placebo kregen. De studie stelde vast dat ElleVet’s hennepolie “effectief is voor pijn bij honden met gewrichtspijn, geriatrische pijn en pijn in het algemeen.” Meer dan 80% van de honden die ElleVet zachte kauwtabletten hebben gebruikt, hebben een aanzienlijke of dramatische verbetering gezien. Dierenartsen noemen ElleVet kauwtabletten “een spelbreker die het gezicht van de diergeneeskunde zal veranderen”.

Naast de wetenschappelijke onderbouwing van ElleVet hebben anekdotisch bewijs van huisdiereigenaren en dierenklinieken in het hele land aangetoond dat ElleVet de pijnniveaus en de levenskwaliteit van honden met pijn aan meerdere gewrichten aanzienlijk verbetert. ElleVet kauwtabletten kunnen alleen worden gekocht via hun website of via uw lokale dierenarts.

×

Selecteer een Afleverpunt