Bravecto voor honden: verschillen tussen producten voor vlooien en teken

Kruis aan

Kosten, veiligheid en bijwerkingen

Als hondenbezitter weet u hoe belangrijk bescherming tegen vlooien en teken is. Bescherming tegen vlooien en teken is essentieel voor de algehele gezondheid van uw hond, omdat het hem beschermt tegen mogelijke ziekten en infecties die door deze insecten worden veroorzaakt. U wilt ook niet dat de vlooien en teken uw huis binnendringen, omdat dit een groot aantal andere problemen voor mens en hond met zich mee kan brengen.

Ongeacht het vlooien- en tekenmerk dat u gebruikt, hebt u misschien wel gehoord van “Bravecto”. In de afgelopen jaren is het een populaire en handige keuze geworden voor veel hondenbezitters, dus waar gaat al die hype over?

Inhoudstafel

  • Verschillen tussen producten voor vlooien en teken
  • Kosten van Bravecto
  • Veiligheid
  • Bijwerkingen

Verschillen tussen vlooien- en tekenproducten

Bravecto is het zoveelste product op een lange lijst dat uw hond beschermt tegen vlooien en teken. Bravecto heeft echter een paar kenmerken die niet gebruikelijk zijn in de vlooien- en tekenwereld. 

Zoals u zult merken, worden veel vlooien- en tekenproducten plaatselijk toegediend (op de vacht van uw hond) en moeten ze meerdere keren per jaar, vaak maandelijks, worden aangebracht. Deze topische producten kunnen smerig zijn en gepaard gaan met een onaangename geur. Bravecto wordt, in tegenstelling tot veel andere producten, geleverd in een kauwbare vorm. Dit kan het gemakkelijker maken om uw hond te beschermen. In plaats van het soms moeilijke proces om uw hond stil te laten zitten terwijl een product op zijn vacht wordt aangebracht, krijgt u nu de optie van een eenvoudige hondensnack. Hondenbezitters zijn enthousiast over dit eenvoudige verschil en beweren dat het hun leven veel gemakkelijker heeft gemaakt. 

Bravecto komt niet alleen in een handige, kauwbare vorm, maar gaat ook langer mee dan het gemiddelde vlooien- en tekenproduct en biedt 12 weken bescherming. In plaats van elke maand heen en weer te gaan naar de dierenarts, kunt u uw hond 4 keer per jaar een kauwtraktatie geven! Bravecto beschermt ook tegen toekomstige vlooien- en tekeninfecties, niet alleen tegen de huidige. Veel producten bestrijden de voortplanting of verspreiding van vlooien en teken, dus dit verschil in bestrijding van toekomstige infecties is merkbaar. 

Wordt het voorgeschreven?

Ja, zoals de meeste vlooien- en tekenmiddelen moet u het door uw dierenarts laten voorschrijven. Uw dierenarts zal op zijn beurt een specifiek doseringsschema opstellen voor uw hond, gebaseerd op zijn grootte en gewicht. 

Bravecto Kosten 

Zoals we al eerder zeiden, gaat Bravecto langer mee dan de meeste vlooien- en tekenmiddelen (12 weken). Als u veronderstelt dat dit alles goedkoper wordt door minder dierenartsbezoeken, dan heeft u gelijk. Een enkele dosis Bravecto kost gemiddled zo’n €30,00, dus u kunt verwachten ongeveer €120,00 te betalen voor een heel jaar behandeling, afgezien van enige verkoop of kortingen. U heeft een recept van uw dierenarts nodig om Bravecto voor uw hond te krijgen. Als het u uitkomt, kunt u Bravecto ook online kopen bij dierenwinkels zoals pharmacy4pets.nl en dierenapotheek.nl.

Veiligheid  

Bravecto wordt door dierenartsen over het algemeen als veilig beschouwd. Het is goedgekeurd door de FDA en is wetenschappelijk bewezen veilig en effectief.

Bijwerkingen

Bijwerkingen kunnen zijn: 

  • Braken 
  • Diarree
  • Toegenomen dorst 
  • Verminderde eetlust 
  • Zwakte 
  • Aanvallen 

Hoewel bijwerkingen zeldzaam of gering zijn als ze optreden, is het toch belangrijk om de risico’s te kennen. Als uw hond onderliggende aandoeningen heeft of iets waar u zich zorgen over maakt, praat dan met uw dierenarts voordat u Bravecto probeert, vooral als uw hond een geschiedenis van aanvallen heeft. U zult troost vinden in de wetenschap dat Bravecto geen bekende negatieve interacties heeft met andere supplementen of medicijnen. Niettemin, voordat u begint met een vlooien- en tekenmiddel, praat met uw dierenarts over alle medicijnen die uw hond momenteel gebruikt.

References: https://www.labradortraininghq.com/labrador-health-and-care/bravecto-for-dogs-reviews & https://www.merck-animal-health-usa.com/bravecto/fleas-ticks-12-week-treatment

Het ElleVet Team | +31 (0) 238 080 304 | [email protected] 

×

Selecteer een Afleverpunt