Apoquel voor honden: hoe het werkt, voordelen, dosering en veiligheid  

Persoon die haar hond vasthoudt

Allergieen zijn nooit leuk, jeukende huid, rode ogen, niezen, verstopte neus… En helaas komen allergieën niet alleen bij mensen voor. Allergieën bij honden is een zeer reëel probleem waarmee u als huisdiereigenaar kan worden geconfronteerd. Het kan leiden tot een aantal gezondheidsproblemen en omdat de meeste honden een vacht hebben kan het in het begin moeilijk worden opgemerkt. Dit maakt de uitdaging groter bij honden met een allergie.   

In de afgelopen jaren schreven dierenartsen een middel voor waarvan is bewezen dat het honden met allergie, en de complicaties die daaruit kunnen voortkomen, helpt. Dit middel heet Apoquel.  

Inhoud 

  1. Hoe het werkt
  2. Voordelen van Apoquel
  3. Dosering en gebruik
  4. Veiligheid en bijwerkingen
  5. Alternatieve middelen

Hoe werkt Apoquel?  

Apoquel is een antihistaminicum en het is bekend dat het bijzonder effectief is bij de behandeling van pruritus en atopische dermatitis bij honden. Het is ook effectief tegen allergieën voor vlooien, voedsel en contact. Het is zelfs het eerste medicijn dat speciaal is ontwikkeld om jeuk en ontsteking bij honden te bestrijden. Het is verkrijgbaar in 3 verschillende sterktes en kost ongeveer €175,00 per 100 tabletten.  

Apoquel remt de aanmaak van chemische stoffen in het lichaam van uw hond die ‘cytokinen’ worden genoemd. Wanneer honden ergens allergisch voor zijn of last hebben van seizoensgebonden allergieën dan zijn het de cytokinen in het lichaam die verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken van ontstekingen en jeuk rond het probleemgebied. Een medicijn zoals Apoquel kan helpen om de jeuk van uw hond te verminderen, waardoor het wondgebied goed kan genezen. Zonder een middel om jeuk en krabben onder controle te krijgen, zal uw hond constant het gebied blijven irriteren, wat uiteindelijk de allergie en de symptomen verergert.  

Wat zijn de voordelen van Apoquel voor honden?  

  • Begint binnen 4 uur te werken
  • Is GEEN steroïde wat ongebruikelijk is bij medicijnen tegen allergie
  • Langdurige vermindering van jeuk
  • Langdurige vermindering van huidontsteking  

Apoquel is een snelwerkend medicijn en het is bekend dat het binnen 4 uur werkt en de jeuk van uw hond binnen 24 uur volledig onder controle krijgt. Dit is goed nieuws voor zowel de directe als toekomstige verlichting en genezing.  

Een uniek kenmerk van Apoquel is dat het geen medicijn is op basis van steroïden. Dit is ongebruikelijk, omdat de meeste antihistaminica steroïden bevatten. En zoals bekend kan medicatie op basis van steroïden ongewenste en schadelijke bijwerkingen veroorzaken, zoals overmatige dorst, plassen en complicaties van het immuunsysteem.  

Doseringen gebruik  

Apoquel wordt oraal toegediend, tweemaal daags, gedurende 14 dagen (om te beginnen). Na de eerste 14 dagen wordt de dosering verlaagd tot een onderhoudsdosering van eenmaal daags, terwijl de dosering langzaam verder wordt afgebouwd tot de laagste werkzame hoeveelheid bij langdurig gebruik. U kunt het gebruik van Apoquel echter veilig stoppen zonder de dosering af te bouwen. Het kan met of zonder voedsel worden gegeven en de exacte dosering wordt bepaald door het gewicht van uw hond.De dosering voor Apoquel ligt gewoonlijk tussen 0,04-0,06 milligram per kilogram lichaamsgewicht (mg/kg).  

Veiligheid en bijwerkingen  

Apoquel is veilig te gebruiken bij honden van 1 jaar en ouder. Er worden zelden bijwerkingen gerapporteerd, maar de meest voorkomende zijn braken en diarree. Het kan in combinatie met de meeste andere middelen worden gebruikt. Tot nu toe zijn er geen negatieve interacties met andere middelen bekend. Voordat u met Apoquel begint, moet u ervoor zorgen dat u met uw dierenarts alle bestaande middelen hebt doorgenomen om te zien of deze mogelijk interageren met Apoquel. Apoquel is niet bedoeld voor gebruik bij drachtige huisdieren of bij huisdieren met ernstige infecties.  

Alternatieve middelen  

CBD + CBDA van ElleVet is onlangs getest en het is bewezen dat het jeuk bij honden vermindert. Dit wil niet zeggen dat CBD een middel zoals Apoquel volledig kan vervangen, maar met de bewezen veiligheid en werkzaamheid van ElleVet met betrekking tot jeuk, kan het voor sommige honden een goed alternatief zijn. Overleg met uw dierenarts en ontdek wat het beste behandelplan voor uw trouwe viervoeter is!  

Referenties  

https://www.dvm360.com/view/making-difference-dogs-with-atopic-dermatitis-when-use-apoquelhttps://www.zoetisus.com/products/dogs/apoquel/index.aspx

Het ElleVet Team 
023-8080 304 
[email protected]  

×

Selecteer een Afleverpunt