Het “ElleVet Project” kondigt haar terugkeer naar Californië en Nevada aan voor 2e “Mobile Relief Tour”

ellevet project

Uitbreiding inspanningen voor gratis diergeneeskundige zorg, voedsel, benodigdheden voor duizenden daklozen en straatdieren.

De Hulpactie begint op 16 juni 2021 

PORTLAND, MAINE – “The ElleVet Project” – de nationale non-profit organisatie van het wetenschappelijk georiënteerde bedrijf ElleVet Sciences, bekend van hennep CBD + CBDA voor kleine huisdieren – is trots om haar terugkeer naar de Westkust deze zomer aan te kondigen voor een veterinaire hulp tour die de broodnodige gratis veterinaire zorg, voedsel en benodigdheden biedt aan de huisdieren van de daklozen en zwerfdieren in kwetsbare gemeenschappen in de staat Californië.

Terwijl “The ElleVet Project” door de Golden State reist in haar “ElleVan,” werkt de organisatie samen met stadsambtenaren en gemeenten om een roterend team van meelevende en professionele dierenartsen te ontvangen om gratis diergeneeskundige zorg te verlenen aan de meest kwetsbare dieren. Gemeenschapsgerichte sponsors doneren opnieuw medische benodigdheden, voedsel en hulp voor het project. De diensten omvatten vaccins, middelen tegen vlooien en teken, ontworming en algemene controles, samen met spoedoperaties en andere diensten indien nodig.  Het ElleVet project is uniek omdat het team afreist naar de plaatsen waar daklozen samenkomen en om zwerfdieren op te sporen die misschien nog nooit diergeneeskundige zorg hebben gehad.

Nu ze meer weten over wat ze kunnen verwachten op een hulpverleningstournee van deze omvang, hebben de medeoprichters Amanda Howland en Christian Kjaer hun verwachtingen voor 2021 verhoogd voor “The ElleVet Project” om 1.000 huisdieren in nood te behandelen, een verdubbeling van de tournee in Californië in 2020.

The ElleVet Project mobiele veterinaire hulp tour begint in San Diego op 16 juni 2021, en reist naar Los Angeles, Orange County, Studio City, Riverside, San Francisco, Sacramento, Modesto, Bakersfield, Stockton, Patterson, Lake County , en zal eindigen in Las Vegas, in september.  Een volledige lijst van locaties en data is te vinden op www.theellevetproject.org. 

Voorheen bekend als het “Pets In Need Project,” werd ElleVet’s nieuwe 501(c)(3) organisatie “The ElleVet Project” formeel opgericht in april 2021 als een charitatieve tak van ElleVet Sciences gewijd aan het teruggeven en helpen van dakloze en kwetsbare dieren.

Amanda en Christian ontwikkelden het project oorspronkelijk in 2020 als een proefprogramma in reactie op COVID-19, wetende dat daklozen nog minder middelen hadden dan gewoonlijk, en dat hun huisdieren zich in een zeer kwetsbare positie bevonden. Vorig jaar behandelde het projectteam meer dan 1.200 huisdieren.

Afgelopen zomer vond het project weerklank bij de mensen op een manier die we ons niet hadden kunnen voorstellen, zegt Amanda. “Het was een enorme leerervaring voor ons en nu zijn we uiterst gemotiveerd om deze keer een nog grotere impact te hebben. We zijn ervan overtuigd dat we ons nog beter kunnen organiseren zodat we dit jaar veel meer huisdieren kunnen helpen.”

Het proefproject kreeg steun van dierenartsen uit het hele land en hulp van vele beroemde supporters, waaronder dierenliefhebbers Demi Moore, Jane Lynch, Sarah Paulson, Rumer Willis, Judy Greer, Amanda Schull, Mark Steines, Rich Eisen, Georgia May Jagger, Manolo Gonzalez Vergara; samen met bekende influencers als Norbert de Hond, Glee de Golden Retriever en Louie de Golden Retriever.

Een van de onverwachte resultaten van de eerste tournee was hoe het project de eigenaars en verzorgers van de huisdieren beïnvloedde.

Het was vaak een hartverscheurende ervaring om te zien hoezeer onze inspanningen de eigenaars van de huisdieren die we konden helpen beïnvloedden, en daarom wilden we onze visie op het project uitbreiden, vertelt Christian, CEO van ElleVet Sciences, die verwacht dat het project zich binnen drie jaar over de hele VS zal uitbreiden.

Mensen vertelden me dat ze door het geven van medische zorg aan hun huisdieren letterlijk eten op hun eigen tafel konden zetten, voegt hij eraan toe. “Dat soort feedback is enorm motiverend en is de sleutel tot waarom we terugkomen en van plan zijn het project over het hele land uit te breiden.”

Gratis dienstverlening aan huisdieren van daklozen is niet mogelijk zonder de gulle steun van bedrijfs- en particuliere donaties, en hoe sneller “The ElleVet Project” donaties ontvangt, hoe sneller zij meer mobiele veterinaire eenheden door het hele land kunnen sturen.

Meer informatie over donaties ter ondersteuning van “The ElleVet Project” is te vinden op de website van het project: https://ellevetproject.org.  Alle donaties gaan naar vaccins, medische benodigdheden en noodoperaties. 

Bezoek deze link om de inspanningen van “The ElleVet Project” in actie te zien tijdens de mobiele hulpverleningstournee van vorig jaar in Californië: YouTube/TheElleVetProject. Aanvullende foto’s en hoogtepunten zijn beschikbaar op @Ellevetproject op Facebook en Instagram of op ellevetproject.org.

Noot van de redactie: Data en locaties kunnen worden gewijzigd en zullen worden gepubliceerd op www.theellevetproject.org.

Het ElleVet Team | +31 (0) 238 080 304 | [email protected] 

×

Selecteer een Afleverpunt